REUTERS

Курс біткоїна до долара впав на 5,3% на торгах у Токіо 3 серпня, збільшивши до 13% своє дводенне падіння після злому хакерами однієї з найбільших у світі криптовалютних бірж Bitfinex, повідомляє Bloomberg.

Читайте такожКурс криптовалюти біткоін досяг дворічного максимуму - $720

Гонконгська криптовалютна біржа Bitfinex 2 серпня повідомила про призупинення всіх операцій через хакерську атаку. Злому, за її повідомленням, зазнали лише біткойн-гаманці користувачів, з яких хакери викрали 119,756 біткоїнів, або близько $65 млн за курсом на день інциденту.

Відео дня

До розслідування події підключилися правоохоронні органи. Компанія пообіцяла під час розслідування розглянути різні варіанти відшкодування клієнтських втрат, передає RNS.

Читайте такожЗасновник біткоїна розкрив свою особистість

У результаті інциденту ринкова капіталізація криптовалюти знизилася цього тижня на $1,5 млрд, йдеться в дослідженні CoinDesk. Ситуація змушує згадати реакцію ринку на злам у лютому 2014 року токійського Mt. GOx, найбільшого в світі на той момент обмінника біткойнів. Через тиждень після атаки хакерів біржа подала заяву про банкрутство. Вартість біткоїна в результаті впала на 30%.

Bitfinex сьогодні є третьою за популярністю біткойн-біржею, її щоденний обсяг торгів становить близько 16 000 BTC (близько $3,7 млн). У травні минулого року компанія попередила клієнтів про можливу атаку на свій «гарячий» гаманець і рекомендувала користувачам не вносити кошти до закінчення розслідування. За заявами компанії, втраті клієнтських коштів тоді вдалося запобігти.