Фото УНИАН

Фонд державного майна України (ФДМУ) має намір в листопаді провести аукціони з продажу Костянтинівської та непрацюючої Мигіївської гідроелектростанцій (обидві - Миколаївська обл.) з початковою ціною 13,8 млн грн і 10,9 млн грн відповідно.

Читайте такожПриватизація принесла бюджету всього 60 мільйонів від очікуваних 17 мільярдів на кінець року

Про це повідомила прес-служба фонду.

Відео дня

«Кабінет міністрів погодив умови і ціну продажу Мигіївської та Костянтинівської гідроелектростанцій на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону», - йдеться в повідомленні.

Також у фонді зазначили, що, згідно з умовами приватизації, інвестор повинен буде відновити діяльність Мигіївської ГЕС. Також покупці, які куплять електростанції, повинні будуть зберегти профіль діяльності підприємств і дотримуватися екологічної безпеки.

Читайте такожТри роки поспіль одна цифра: Кабмін очікує в 2017 році отримати від приватизації 17 мільярдів

«Найближчим часом Фонд держмайна проведе засідання конкурсної комісії та затвердить дату публікації оголошення (в офіційному виданні «Відомості приватизації» - УНІАН), а також фіксовані умови конкурсу», - повідомила прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня Кабінет міністрів оприлюднив перелік підприємств, що підлягають приватизації у 2016-2017 роках, який включає понад 10 морських і річкових торговельних портів, близько 20 шахт, більше 10 енергогенеруючих та енергорозподільчих компаній.

У цей список увійшли, зокрема, єдині майнові комплекси Костянтинівської, Первомайської, Мигіївської гідроелектростанцій.

Мигіївська і Костянтинівська ГЕС входять до складу структури енергопостачання «Миколаївобленерго», 70% акцій якої Фонд держмайна має намір виставити на продаж цієї осені.