REUTERS

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку має намір 2017 року повністю перейти на електронний документообіг для зниження кількості помилок і збільшення швидкості роботи при взаємодії з учасниками ринку, повідомив на форумі з корпоративного права глава регулятора Тимур Хромаєв.

"Найближчим часом ми плануємо перейти на електронний процес взаємодії з ринком, щоб у нас не було людського фактора. Ми вважаємо, що наступного року зможемо це забезпечити", - сказав він.

За словами Хромаєва, обслуговування цієї системи буде можливо, зокрема, за рахунок спецфонду, який буде надходити частина коштів від наданих комісією адміністративних послуг.

Відео дня

Читайте такожМВФ рекомендує Україні розширити інспекційні повноваження Нацкомісії з цінних паперів

Як повідомляв УНІАН, Нацкомісія з цінних паперів вибрала за результатами конкурсних торгів українську компанію "Центр комп'ютерних технологій "Інфоплюс" постачальником послуг з впровадження системи електронного документообігу з ціною пропозиції 4,02 мільйона гривень, що нижче запланованої регулятором суми на 5,2%.

При проведенні конкурсу комісія враховувала три параметри: вартість впровадження, обслуговування протягом трьох років і відповідність системи зазначеним замовником вимогам. При цьому вартість обслуговування переможцем конкурсу протягом трьох років системи електронного документообігу склала 1,04 мільйона гривень.