REUTERS

Конкурс з повторної приватизації 99,6% акцій великого хімічного підприємства Одеського припортового заводу з початковою ціною пакета акцій 5,16 мільярда гривень (близько 200 мільйонів доларів) відбудеться 14 грудня, повідомила прес-служба Фонду державного майна України (ФДМУ).

Інвестори зможуть подавати заявки на участь в аукціоні до 6 грудня. Для участі в конкурсі інтересанти мають в якості конкурсної гарантії сплатити завдаток або надати банківську гарантію на суму 258 мільйонів гривень.

Згідно з умовами конкурсу, крок торгів на аукціоні складе 150 мільйонів гривень.

Відео дня

Потенційний покупець має зберегти профіль діяльності підприємства з приймання та переробки хімічної продукції, не звільняти співробітників протягом півроку з дати покупки заводу, проводити модернізацію виробництва.

В конкурсі не можуть брати участь, зокрема, компанії та фізичні особи, які є резидентами країни-агресора, особи, до яких застосовані санкції Ради національної безпеки і оборони, юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах та країнах, які не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.

Читайте такожОдеський припортовий завод отримав понад півмільярда гривень збитку

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 19 жовтня затвердив умови повторної приватизації Одеського припортового заводу зі стартовою ціною пакета акцій 5,16 мільярда гривень (близько 200 мільйонів доларів).

При цьому затверджена стартова ціна в 2,6 рази нижча ціни, встановленої раніше Кабміном для приватизації заводу у липні, яка не відбулася через відсутність попиту з боку інвесторів.

Голова ФДМУ Ігор Білоус зазначав, що кінцева ціна підприємства може становити близько 400 мільйонів доларів.

Купівлею заводу цікавилися 4 інвестора зі США, Оману, Туреччини та Єгипту.

Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку та карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.