Ілюстрація REUTERS

Ключові американські банки, включаючи Wells Fargo, JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley та інші, готуються до можливих різких змін на фінансових ринках за підсумками виборів у Сполучених Штатах, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Читайте такожВибори у США: напередодні дня Х розрив між Клінтон і Трампом склав 6% - опитування

За даними агентства, керівництво Morgan Stanley рекомендувало персоналу розглянути питання про використання стоп-лосс заявок за всіма необхідними позиціями. Радникам з підрозділу по управлінню активами порадили підготуватися до розмов з клієнтами щодо волатильності ринків через вибори і звернути їх увагу на відповідні дослідження.

Відео дня

Банк JP Morgan у ніч на 9 листопада у момент підведення підсумків виведе на роботу додаткових менеджерів в Нью-Йорку, щоб посилити азіатську команду трейдерів банку у разі необхідності збільшення обсягів торгів на азіатських ринках для хеджування ризиків у США. У середу банк проведе кілька конференц-колл, щоб обговорити підсумки виборів та інвестиційні наслідки для клієнтів, включаючи інституціональних клієнтів, менеджерів з інвестицій та клієнтів private banking, передає RNS.

Читайте такожВибори президента США: оголошено перші результати

Citigroup, Wells Fargo, Morgan Stanley і Bank of America після виборів також проведуть конференц-колли для своїх клієнтів і партнерів, а також дадуть вказівки щодо консультацій клієнтів менеджерам з управління активами. У Goldman Sachs також запланована зустріч керівництва банку з лобістами з Elmendorf Ryan і CGCN Group.

На думку трейдерів, ринок акцій у середу в США може гойднутися на 2% і більше в залежності від результату виборів президента США у вівторок, 8 листопада. Оцінка заснована на стані компаній з індексу S&З 500. Деякі банки і аналітики вважають, що в разі перемоги Дональда Трампа ринок може обвалитися істотніше і показати падіння від 3 до 5%.