Ілюстрація REUTERS

Мексиканська нафтова компанія Pemex випустила облігації на рекордні для ринку країни 4,25 мільярда євро, пише Прайм з посиланням на Wall Street Journal.

Читайте такожСаудівська Аравія готується вивести на біржу державну нафтову компанію

Облігації випущені трьома траншами з термінами погашення в 2021, 2024 і 2028 роках. Ставка за паперами виявилася нижчою, ніж очікувалося – 2,512%, 3,839% і 4,979% відповідно.

Відео дня

Ринки дещо оговталися після загострення відносин Мексики зі США після перемоги на виборах президента Дональда Трампа, відомого своєю антимексиканской риторикою. Після перемоги Трампа на виборах песо впав на 16% до долара. Однак за останній місяць відновився приблизно на 5,6%.

Сектор єврооблігацій в країні з економікою, що розвивається, поки досить малий у порівнянні з доларовими, однак він поступово розвивається і за останні роки значно зріс.

У грудні 2016 року Pemex випустила облігації на 5,5 мільярдів доларів, у березні - на 2,25 мільярда євро, а в липні позичила на японському фондовому ринку 80 мільярдів єн (майже 0,8 мільярда доларів) через розміщення десятирічних облігацій Samurai.