Фото УНІАН

Окупаційна влада Криму прийняли рішення про примусовий викуп у українських компаній майна Керченського стрілочного заводу та Керченського металургійного комбінату, повідомляє ZN.ua з посиланням на заяву "заступника міністра промислової політики" Криму Бориса Кабакова.

"Розпорядженням Ради міністрів Республіки Крим прийнято рішення про примусовий викуп майна двох підприємств - Керченського стрілочного заводу (виробляє стрілочні переводи для залізничних шляхів) та Керченського металургійного комбінату (виробляє сталевий емальований посуд)", - сказав Шинків.

Читайте такожЗбитки від "націоналізації" в окупованому Криму перевищують 50 мільярдів – прокурор

Відео дня

За його словами, прийнято також рішення про створення ГУП Керченський металургійний завод, якому буде передано викуплене майно названих підприємств.

Крім того, "Мінпромполітики" окупованого Криму своїм наказом створив на підприємствах тимчасову адміністрацію в частині майна українських компаній. "Вона займеться інвентаризацією майна та його оцінкою для подальшого викупу", - запевнив він.

Кабаков зміг назвати оціночну вартість майна, що викуповується. Також він не назвавши терміни процедури викупу. За його словами, стрілочний завод зареєстрований у Києві, а металургійний комбінат - у Кривому Розі Дніпропетровської області України.

За даними ЗМІ, обидва заводи належать фірмам, афільованим з українським бізнесменом Рінатом Ахметовим. Нагадаємо, що раніше в анексованому Криму було націоналізовано два підприємств Ахметова - кримський філіал компанії "Укртелеком" та ДТЕК "Крименерго".