Білоус: у минулому році закінчився термін виконання

Фонд державного майна України (ФДМУ) має намір подати в суд на компанію «Укртелеком», яку контролює Рінат Ахметов, через невиконання інвестиційних зобов'язань.

Читайте також"Укртелеком" припинив надання послуг на окупованому Донбасі

Про це на брифінгу повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус, який 10 квітня подав у відставку.

Відео дня

«Минулого року закінчився термін виконання «Укртелекомом» інвестиційних зобов'язань. Проводилися перевірки актів, консультації, дискусії. Він («Укртелеком» –УНІАН) був куплений не тільки за гроші інвестора, але і за кредитні кошти. В результаті перевірок ми прийшли до висновку, що не були виконані зобов'язання, і надали їм нашу реакцію, і, відповідно, вони надали свою реакцію. Ми будемо подавати до суду і шукати компромісне рішення», – сказав Білоус.

За його словами, реприватизація «Укртелекому» не дасть позитивного результату, а держбанки стали заручниками цієї ситуації.

«Після приватизації «Укртелекому» банки отримали в заставу пакети акцій. Можу сказати, що держбанки не дуже хочуть стати власниками «Укртелекому». Адже вони не дуже добре орієнтуються в бізнесі і не знають, що робити з цими пакетами», - сказав Білоус.

При цьому він зазначив, що компромісним виходом буде передача банкам міноритарних пакетів акцій.

«У світі це відбувається таким чином, що банки отримують міноритарні пакети і гарантії від інвестора щодо викупу цих пакетів в майбутньому. Цей варіант обговорювався і, я думаю, буде обговорюватися надалі, щоб вийти на нормальну ситуацію.

Як повідомляв УНІАН, Фонд державного майна України (ФДМУ) вважає, що компанія ЕСУ, яка є основним акціонером найбільшого оператора фіксованого зв'язку «Укртелеком» і належить бізнесменові Рінату Ахметову, не виконала низку зобов'язань за договором приватизації «Укртелекому».

У березні 2011 року Фонд держмайна України підписав договір купівлі-продажу з дочірньою компанією фонду ESU на 92,79% акцій «Укртелекому».