Ілюстрація REUTERS

Європейська комісія схвалила поглинання німецького автовиробника Opel французьким автомобілебудівним концерном Peugeot Citroen (PSA).

Читайте такожУ Європі зростає продаж легкових автомобілів

Антимонопольні регулятори ЄС дали згоду на операцію без додаткових умов, зазначивши, що вона не викликає у Єврокомісії побоювань і не призведе до "недобросовісної конкуренції на профільних ринках", повідомляє «Німецька хвиля».

Відео дня

Повний контроль над Opel дозволить концерну PSA стати з третього другим за розмірами європейським автобудівником - після німецького Volkswagen - і обійти свого французького конкурента Renault. Угода завершує 88-річний період, протягом якого Opel перебував у власності американської корпорації General Motors (GM). Крапку в процесі поглинання можуть поставити вже в кінці липня.

Про плани PSA придбати за 1,3 млрд євро у GM її дочірні фірми - німецьку Opel і британський Vauxhall - стало відомо ще на початку березня. Американський гігант повністю віддає французькому конкуренту, що нещодавно вийшов з важкої кризи, свої активи в Європі. І Opel, який останнім часом зазнає істотних втрат, і PSA випускають переважно автомобілі середнього і компактного класів.