Иллюстрация REUTERS

Бразильський уряд оприлюднив план з приватизації різних активів на суму 44 мільярди бразильських реалів (14 мільярдів доларів) з метою лібералізації економіки та залучення коштів на покриття дефіциту бюджету, повідомляє Росбалт.

Читайте такожБразильська нафтова держкорпорація Petrobras розмістила облігації на $4 мільярди

Відео дня

"До переліку активів входять родовища нафти, лінії електропередачі, автомобільні дороги та аеропорт Конгоньяс в Сан-Паулу. Крім того, влада може продати державні пакети акцій аеропортів Гуарульюс (Сан-Паулу, найбільший аеропорт країни) та Галеан (Ріо-де-Жанейро )", - йдеться в повідомленні.

Крім того, можуть бути приватизовані Монетний двір та підрозділ державного банку Caixa Economica Federal, який є організатором національної лотереї.

"План відображає бажання скоротити частку держсектору і знизити кількість неефективних державних підприємств, а також прагнення поповнити скарбницю. Доходи від приватизації будуть дуже доречі, з урахуванням серйозного тиску на бюджет", - прокоментував економіст Goldman Sachs Альберто Рамос. Економіка Бразилії скоротилася на 7,4% за останні два роки на тлі корупційних скандалів та зростаючого дефіциту бюджету, який перевищує 9% ВВП.