REUTERS

Компанія Ornex, що входить до складу групи "Систем Кепітал Менеджмент", яка управляє активами Ріната Ахметова, на сьогоднішньому аукціоні Фонду державного України (ФДМУ) викупила 25% акцій енергогенеруючої компанії "ДТЕК Дніпроенерго" і 25% акцій однієї з найбільших енергопостачальних компаній України "ДТЕК Дніпрообленерго" за 1,7 мільярда гривень, повідомили УНІАН у прес-службі ФДМУ.

"Компанія Ornex сьогодні придбала акції обох компаній", - повідомили у фонді.

Читайте такожФонду держмайна не вдалося продати держпакет акцій "Донбасенерго"

Відео дня

Так, 25% акцій "ДТЕК Дніпроенерго" були продані компанії Ornex за стартовою ціною 728,236 мільйона гривень, тоді як 25% акцій "Дніпрообленерго" - з підвищенням стартової ціни в два рази - за 1,005 мільярда гривень.

При цьому холдинг "ДТЕК" є мажоритарним акціонером зазначених компаній.

Як повідомляв УНІАН, 16 серпня було продано 25% акцій "ДТЕК Донецькобленерго", а 18 серпня - 25% акцій "Київенерго" і "ДТЕК Західенерго". Всі ці активи викупила компанія Ornex, яка входить до складу групи "Систем Кепітал Менеджмент", яка управляє активами Ріната Ахметова.

Підконтрольна СКМ компанія ДТЕК, згідно з річним звітом за 2016 рік, володіла більш 72% акцій "ДТЕК Західенерго", понад 72% акцій "Київенерго", більше 71% акцій "ДТЕК Донецькобленерго", понад 72% акцій "ДТЕК Дніпроенерго", власниками "ДТЕК Дніпрообленерго" є кіпрські компанії DTEK Holdings Limited (51,6%), Larva Investments limited (15,9%).

Фонд держмайна анонсував на середину серпня проведення аукціонів з продажу 25% державних пакетів акцій 8 енергокомпаній: "Одесаобленерго", "Донецькобленерго", "Донбасенерго", "Сумиобленерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго", "ДТЕК Західенерго" і "Київенерго".

Раніше через відсутність заявок не відбулися заплановані аукціони з продажу 25% акцій "Одесаобленерго", "Сумиобленерго" і "Донбасенерго".