Ілюстрація / REUTERS

Вихід України на ринок єврооблігацій та залучення 3 млрд дол. зняло ризик дефолту в 2019-2020 роках.

Читайте такожІрландська фондова біржа включила до лістингу єврооблігації України

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Відео дня

«Я, як міністр фінансів, повинен зняти ризики для фінансової системи в 19-20 роках, і ми цього досягли, це потрібно було зробити», - сказав він.

Міністр також додав, що вихід нашої країни на міжнародні ринки капіталу був прописаний у програмі співробітництваі з Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляв УНІАН, випуск євробондів України на 3 млрд дол. під 7,375% річних став першим в історії нашої країни з точки зору терміну запозичення і обсягу залучених коштів.

Крім того, ця угода стала першим самостійним виходом України на зовнішні ринки капіталу після Революції гідності без гарантій США, як було в 2014-2016 роках, і без політичних домовленостей, як в 2013 році під час отримання «кредиту Януковича».

Про проведення операції повідомив 18 вересня пізно ввечері президент України Петро Порошенко.

За інформацією Мінфіну, єврооблігації викупили інвестори зі Сполучених Штатів Америки, Великобританії і континентальної Європи.

Опитані УНІАН експерти вважають, що проведене розміщення знизить боргове навантаження на Україну на найближчі роки, однак не позбавляє Україну від необхідності залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом.