Ілюстрація REUTERS

Підконтрольна Кремлю кримська "влада" зобов'язали "націоналізовані" підприємства "Кримхліб", "Сімферопольський комбінат хлібопродуктів", "Кримтелеком", "Кримтехнології" та видавництво "Таврида" оформити документи на приватизацію до кінця 2017 року. Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на прес-служба підконтрольного Кремлю Мінмайна Криму.

Читайте такожЗбитки від "націоналізації" в окупованому Криму перевищують 50 мільярдів – прокурор

"Оформити всі правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, що знаходяться в користуванні кожного із зазначених підприємств, необхідно до кінця поточного року", – цитує відомство російського міністра майнових і земельних відносин Криму Ганну Анюхину.

Відео дня

За даними міністерства, в ході приватизації підприємства "проведуть інвентаризацію всього майна, а також оформлять всі правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомого майна та земельні ділянки, які перебувають у їх користуванні".

"Таким чином, підприємства отримають повний комплект документів, що дозволяє правомірно володіти і користуватися власними майновими комплексами", – зазначено в повідомленні.

Кримська "влада" 11 вересня погодила приватизацію "націоналізованих" підприємств "Кримхліб", "Сімферопольський комбінат хлібопродуктів", "Кримтелеком", "Кримтехнології" та "Видавництво і друкарня "Таврида".

Підконтрольний Росії кримський парламент на сесії 20 вересня включив до прогнозного плану приватизації продаж 100 відсотків акцій заводу шампанських вин "Новий світ", "Кримхліб" і "Крымтелеком".

У березні 2014 року в анексованому Росією Криму "націоналізували" близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови до міжнародних судів, де вимагає в якості компенсацій не лише гроші, але і російське закордонне майно.