Ілюстрація / REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента ( «РДЕ») України в іноземній та національній валюті на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.

Читайте такожНБУ підвищив прогноз зростання економіки та інфляції цього року

Як зазначається в повідомленні на сайті агентства, рейтинг довгострокових випусків пріоритетних незабезпечених облігацій України в іноземній та національній валюті підтверджено на рівні "B-", короткострокових пріоритетних незабезпечених облігацій у національній валюті - на рівні "B".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у середині листопада 2016 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило суверенний рейтинг України до «B-» із «CCC», одночасно присвоївши рейтинг «В» українським євробондам.

Підвищенню рейтингу України сприяли зниження фінансового тиску, зростання обсягу золотовалютних резервів, а також відновлення співробітництва з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом і отримання третього кредитного траншу обсягом 1 млрд дол.

Слідом за суверенним було підвищено рейтинги Києва та Харкова.

2 жовтня 2017 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Харкова і Києва в іноземній та національній валюті на рівні «B-».