фото УНІАН

Приватизація в Україні не призведе до монополізації державних активів олігархами, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю, опублікованому на сайті аналітичної організації Atlantic Council.

Читайте такожПриватизація-2018: від продажу держвласності очікують отримати 22 мільярди гривень

"У нас немає місця монополіям в широкому сенсі. Демонополізація в наших планах", - сказав прем'єр, відповідаючи на питання, чи не призведе приватизація до монополізації держактивів олігархами.

Відео дня

За словами прем'єра, ухвалення нового закону про приватизацію дозволить ефективно продати держактиви.

"У нашому законопроекті (про приватизацію - УНІАН) ми говоримо як про іноземних пропозиціях, так і про місцевих, прозорості та відповідних приватизаційних контрактах, які будуть в юрисдикції Лондонського арбітражу", - підкреслив Гройсман.

Крім того, голова уряду зазначив, що розраховує на запуск в Україні антикорупційного суду в 2018 році.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Гройсман розраховує, що до кінця 2017 року парламент прийме новий закон про приватизацію.

На початку жовтня Комітет Верховної Ради з питань економічної політики схвалив доопрацьований після засідання Національної ради реформ законопроект про приватизацію, який, на відміну від первинної версії, не містить норми щодо виключної юрисдикції міжнародного арбітражу у розгляді питань, пов'язаних з приватизацією.

Уряд розраховує запустити масштабну приватизацію після прийняття нового закону.