Ілюстрація REUTERS

Інвестори розпродавали зімбабвійські акції щодня з початку військового перевороту 15 листопада. За даними агентства Bloomberg, за останні сесії ринок акцій країни втратив 5,9 мільярда доларів капіталізації.

Читайте такожУ Зімбабве крокодили з'їли пастора, який намагався ходити по воді: залишилися сандалії і плавки

Сьогодні індекс Zimbabwe Stock Exchange Industrial обвалився ще на 10%, довівши падіння з 15 листопада до 35%. Сукупна ринкова вартість компаній, які до нього входять, зменшилася до 9,9 мільярда доларів, повідомляє Росбалт.

Відео дня

Раніше цього року зімбабвійський фондовий ринок активно зростав, номіновані в доларах США акції компаній використовувалися інвесторами в якості інструменту хеджування від посиленням інфляції. Через це котирування паперів, що торгуються в Зімбабве, досягли нереалістичних значень.

Нагадаємо, що 15 листопада військові Зімбабве захопили владу, щоб зупинити наростання політичної нестабільності в країні. Члени правлячої партії "Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт" (ZANU-PF) зняли президента країни Роберта Мугабе з керівних постів і закликав його подати у відставку. Той у зверненні до нації не став заявляти про відставку. Між тим, вже сьогодні розпочнеться процедура імпічменту Мугабе.

У квітні 2017 року Зімбабве була визнана найбіднішою країною Африки: за оцінками AfrAsia Bank New World Wealth, добробут на душу населення в республіці становить 200 доларів проти 25,7 тисячі доларів у найбільш забезпечених жителів Африки - маврікійцев.