Фото УНІАН

Генеральна прокуратура України підготувала підозра для оголошення в. о. голови Фонду державного майна України Віталію Трубарову і передала його з матеріалами кримінального провадження Національному антикорупційному бюро України.

Читайте такожЛуценко поскаржився, що НАБУ відмовляється брати десятки справ ГПУ

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці Facebook.

Відео дня

"Вчора був допитаний тодішній керівник столичного відділення ФДМ Ст. Трубаров, який зараз є керівником Фонду держмайна України. Саме він не прийняв передбачені заходи контролю і підписав незаконний договір. Ще вчора він мав би бути затриманий. Але закон передбачає передачу такої справи і готового підозри в НАБУ. Що й було зроблено", - написав генпрокурор.

За його словами, ГПУ розслідує кримінальну справу щодо незаконної приватизації частини будівлі Міністерства аграрної політики України в січні 2013 року.

"Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно - даром. Таким чином, вони діють через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення. Звичайно, ремонтні роботи були тільки на папері. І потрібні були ці папери для підписання незаконної угоди про купівлю-продаж державного приміщення приватному ТОВ", - зазначив Луценко.

Як відомо, Міністерство аграрної політики розташована в Києві за адресою вул. Хрещатик, 24.