Ілюстрація / REUTERS

Оголошення про плановану зміну способу відображення новин на стрічці соціальної мережі Facebook вже обійшлося її засновнику Марку Цукербергу в 2,9 млрд доларів.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Bloomberg, на таку суму в п'ятницю скоротилася ринкова вартість акцій компанії Facebook.

Читайте такожЦукерберг має намір продати до 75 мільйонів акцій Facebook

Відео дня

Агентство розрахувало, що статок Цукерберга знизився до 74,4 млрд дол. Таким чином, в рейтингу мільярдерів, що складається Bloomberg, 33-річний підприємець поступився четвертою позиціэю засновнику іспанського текстильного концерну Inditex і торгової марки Zara Амансіо Ортезі.

Як оголосив у четвер Цукерберг, стрічка соціальної мережі стане частіше відображати новини від друзів і родичів, а повідомлення компаній і ЗМІ - рідше. Засновник компанії розраховував, що нововведення, на упровадження яких буде потрібно кілька місяців, підуть на користь його підприємству.

Facebook була заснована 4 лютого 2004 року Цукербергом і трьома його однокурсниками у період навчання в Гарвардському університеті. Щомісячна аудиторія соцмережі перевищує 2 млрд користувачів у всьому світі. Цукерберг раніше не одноразово заявляв, що соціальна мережа має намір сприяти збільшенню числа користувачів Інтернету до 5 млрд до 2030 року.