Сьогоднішні торги на українському фондовому ринку супроводжуються високою волатильністю.

Про це сказала в інтерв'ю кореспондентові УНІАН начальник аналітичного відділу компанії "Проспект Інвестментс" Олена ЄВДОЧЕНКО.

За її словами, завдяки тому, що у вівторок торги у США завершилися зростанням фондових індикаторів на коментарях глави ФРС Бена БЕРНАНКЕ, у яких сказано, що він не бачить подвійної рецесії у США, індексу UX сьогодні вдалося відновити втрати, що їх він зазнав напередодні. При цьому індекс UX вже котрий день рухається у вузькому коридорі1800- 1900 пунктів, перетнути межі якого не вдається, зважаючи на відсутність новинних чинників і ідей по ринку в цілому. З технічної точки зору, вірогідність того, що індекси можуть ще раз протестувати низи, залишається досить високою, у зв'язку з цим інвестори не квапляться виходити з купівлею. Ситуація на ринках може змінитися на краще напередодні публікації звітності за перше півріччя поточного року.

Відео дня

Як зазначила аналітик, європейський ринок сьогодні відкрився упевненим зростанням, хоча Японія впала сьогодні на 1,04% на страхах боргових проблем саме в Європі. Учора Агентство Fitch висловило занепокоєння щодо дефіциту бюджету Великобританії і долі її рейтингу AAA. Ймовірно, що подібні новини з'являтимуться і далі, тому ринку доведеться виробляти імунітет проти них. Сьогодні виходить "Бежева книга" ФРС з описом економічної ситуації. Крім того, у США знову виступатиме Бен БЕРНАНКЕ, коментарі якого можуть в короткостроковому періоді вплинути на ситуацію на ринках.