Антимонопольний комітет України (АМК) дав дозвіл ЗАТ «Брянський машинобудівний завод» (м. Брянськ, Російська Федерація) на придбання акцій ВАТ «ХК «Луганськтепловоз» (м. Луганськ), яка забезпечує покупцю перевищення 50% голосів у найвищому органі управління емітента.

Про це йдеться у повідомленні АМК, переданому агентству УНІАН.

Як повідомляв УНІАН, 15 червня п.р. керуючу компанію «Брянський машинобудівний завод» (Росія), що входить до російського «Трансмашхолдингу», було визнано переможцем конкурсу з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу 76,001% пакету акцій ВАТ «Луганськтепловоз».

Відео дня

Всього у конкурсі брали участь дві компанії – ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання ім. Фрунзе" (НВО ім. Фрунзе"), початкова цінова пропозиція якого становила 400 млн. грн., і Брянський машзавод, який запропонував за пакет акцій підприємства 410 млн. грн. Третя компанія, яка подала заявку на конкурс, – "Мантара Холдинг" не була допущена Фондом держмайна до участі в ньому.

«Мантара Холдинг» звернулася до Господарського суду Києва з позовом до Фонду державного майна України, в якому просить визнати недійсним договір купівлі-продажу 76,001% пакету акцій ВАТ «Луганськтепловоз».

«Мантара Холдинг» просить визнати за недійсні одразу кілька рішень ФДМУ у конкурсі з продажу «Луганськтепловозу», аж до договору купівлі-продажу пакету акцій цього підприємства, укладеного 22 червня 2010 року.

Віце-прем`єр-міністр України Сергій ТІГІПКО 9 липня заявив, що приватизацію «Луганськтепловозу» було проведено непрозоро, внаслідок чого Україна втратила, як мінімум, 200 млн. грн.