Вартість українських кредитно-дефолтних свопів за тиждень зросла на 2,3%.

Про це йдеться в переданому УНІАН аналітичному звіті, підготовленому провідним аналітиком інвестиційної групи «Сократ» Станіславом ГАРКАВИХ.

За його словами, дане зростання співставне зі зростанням аналогічного показника по Росії (+2,7%). За інформацією аналітика, до кінця тижня українські кредитно-дефолтні свопи торгувалися на рівні 547 пунктів, що майже в два рази менше значення, зафіксованого у вересні 2009 року.

Відео дня

Як відзначає С.Картавих, торги за всіма сегментами єврооблігацій не відрізнялися активністю. За його словами, затишшя на ринку суверенних євробондів привело до незначного зростання доходностей на 25-45 базисних пунктів, тоді як ціни знижувалися на тлі слабкого інтересу інвесторів. Найбільше зростання прибутковості показав випуск «Україна-2015» – з 6,4% минулого тижня до 6,9% станом на 9 вересня.

Тиждень для квазісуверенних євробондів також пройшов спокійно. Проте до кінця тижня спостерігалася активізація покупців по випуску «Київ-2011», прибутковість до погашення якого за ціною покупки впала з 11,1% до 9,6%. На довгому кінці суверенної кривої випуск «Укрексімбанку-2016» подорожчав в ціні з 96,7% до 97,7%, що привело до падіння прибутковості нижче за 9% – до 8,8%.

У кластері банківських євробондів цікавим був випуск «Приватбанку-2016», прибутковість по якому впала з 10,1% до 9,8% при зростанні ціни на 133 б.п. Також користувався популярністю випуск «Укрсиббанку-2011», прибутковість по якому знизилася на 60 б.п. У іншому, як відзначає аналітик, торги по банківських єврооблігаціях пройшли в спокійному режимі.

У корпоративному сегменті короткі папери «Азовсталі-2011», як і на попередньому тижні, продовжили рости в ціні, і прибутковість випуску впала до 6,6%. У результаті на кінець тижня папір показував один з найменших спредів до суверенної кривої серед корпоративних випусків. Випуск «ДТЕК-2015» також цікавив інвесторів, і його ціна виросла на 23 базисних пункту – до 101,8% від номінала. В результаті прибутковість випуску впала до 9%.