Підтримку ринку акцій у п'ятницю, 14 січня, надав позитивний фінансовий звіт банку JP Morgan Chase за четвертий квартал.
Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної групи «Сократ», переданому агентству УНІАН.
За інформацією аналітиків, фондові біржі Азіатсько-Тихоокеанського регіону в п'ятницю закрилися переважно зниженням на тлі слабких даних по ринку праці з США. А торги в Європі і США завершилися зі змішаною динамікою індексів під впливом слабкої макроекономічної статистики з цих регіонів, а також новин про підвищення резервних вимог до банків у Китаї.
Як відзначають аналітики, українські ринки в п'ятницю закрилися зниженням.Лідером торгів за обсягом на Українській біржі виступила «Укрнафта» (18.1 млн. грн.). За всіма компаніям індексного кошика було зафіксовано зниження. Так, найбільше падіння показали акції Алчевського меткомбінату (-3,52%), «Стиролу» (-3.12%) і "Азовсталі" (-2,28%).
За словами аналітиків, сьогодні важливої макроекономічної статистики не передбачається, а біржі США будуть закриті у зв'язку зі святом - Днем Мартіна Лютера Кінга.
Як повідомляв УНІАН, індекс ПФТС за підсумками торгів у п'ятницю, 14 січня, знизився на 1,25% - до 1 023,60 пункту. Загальний обсяг торгів склав 74 млн. 722 тис. грн.
Індекс Української біржі впав на 1,22% - до 2569,79 пункту. Загальний обсяг торгів склав 249 млн. 936 тис. грн., З них на терміновому ринку - 74 млн. 694 тис. грн.