Начальник аналітичного відділу інвестиційної компанії Phoenix Capital Сергій ПЕТРЕНКО скептично ставиться до перспективи приватизації українських генкомпаній цього року, оскільки процес відкладається вже декілька років.

Про це він сказав у коментарі агентству УНІАН.

Як відзначив С.ПЕТРЕНКО, ринком значною мірою вже врахований потенціал зростання, яке пов`язане з перспективами приватизації. Проте новина надасть підтримку котируванням українських генкомпаній.

Відео дня

За словами аналітика, «очікується, що в ході приватизації буде залучено приватних інвесторів, які володіють капіталом, необхідним для модернізації старіючих генеруючих потужностей. У результаті компаніям вдасться відновити застарілі активи, продовжити термін їх експлуатації, поліпшити енергоефективність і підвищити показники рентабельності».

Як повідомляв УНІАН, перший віце-прем`єр-міністр України, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій КЛЮЄВ сподівається, що приватизація об`єктів теплогенерації може початися з другого кварталу поточного року.

Про це він заявив на прес-конференції 4 лютого ц.р.

«Зараз триває суто технічна процедура. Укази Президент підписав, усі постанови Кабінету Міністрів уже прийнято. Я думаю, що впродовж першого кварталу їх (об`єкти теплогенерації – УНІАН) підготують уже до приватизації і після першого кварталу почнеться сам процес», – сказав А.КЛЮЄВ.

При цьому він наголосив, що уряд зацікавлений у тому, аби процес приватизації об`єктів теплогенерації почався якомога швидше. «Ми зацікавлені, аби це якомога швидше було реалізовано», – сказав перший віце-прем`єр-міністр.