Торги на західних фондових майданчиках у середу, 20 липня, завершилися в зеленій зоні.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної групи «Сократ», переданому агентству УНІАН.

За словами аналітиків, інвестори позитивно реагували на новину про те, що Барак Обама пішов на компроміс з Конгресом і погодився прийняти жорсткий план зі скорочення витрат бюджету в обмін на підвищення планки держборгу. Крім того, підтримку ринку в середу надав квартальний звіт Apple, який набагато перевершив очікування аналітиків.

Відео дня

Як підкреслюють аналітики, найголовнішою подією сьогодні стане засідання глав Європейського Союзу, де будуть обговорюватися проблеми периферійних країн регіону. Крім цього, з макростатистики будуть опубліковані дані по індексу ділової активності за липень в Єврозоні, а також кількість первинних звернень за допомогою з безробіття й індекс ділової активності ФРБ Філадельфії за липень у США.

Аналітики констатують, що торги на українських фондових майданчиках в середу завершилися різноспрямовано. Індекс Української біржі впав на 0,41%, опинившись на рівні 2328,74 пункту, а індекс ПФТС - на 0,23% до 899,54 пункту. Всі папери індексного кошика Української біржі, крім "Укрнафти" (+2,57%) і Стаханівського вагонобудівного заводу (+0,96%), завершили торги в червоній зоні. Найбільше зниження показали акції "Донбасенерго" (-2,22%), «Укрсоцбанку» (-1,95%) і «Райффайзен банку Аваль» (-1,92%). Лідером зростання став «Луганськтепловоз» (+6,1%) на тлі новини про те, що «Укрзалізниця» уклала з компанією договір про виготовлення 292 вантажних електровозів.