У другій половині дня в понеділок, 10 жовтня, фондові індекси трохи відіграли попередні втрати на фоні обіцянки Ангели Меркель і Ніколя САРКОЗІ за підсумками переговорів, що відбулися 9 жовтня, узгодити ряд заходів щодо боротьби з кризою в єврозоні та розробити план рекапіталізації банків до кінця місяця.

Про це повідомляють аналітики інвестиційної групи «Сократ» в огляді, переданому агентству УНІАН.

За словами аналітиків, підтримку ринку акцій в понеділок також зробили дані щодо профіциту торгового балансу Німеччини, який зріс до 13,8 млрд. євро, що перевершило очікування.

Відео дня

Як вважають аналітики, зовнішній фон для відкриття торгів на Українській біржі в понеділок склався досить неоднозначний. Біржі США, відкрившись ростом у п`ятницю під впливом більшого, ніж очікувалося, збільшення робочих місць в несільськогосподарському секторі, до завершення торгів перейшли в червону зону. Причиною негативу стала звістка про те, що рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту Іспанії та Італії.

На думку аналітиків, загалом понеділок був досить спокійний день в плані статистики. У США був вихідний у зв`язку зі святкуванням Дня Колумба, і яких-небудь статистичних даних тут опубліковано не було. Тому інвестори більше стежили за макроекономічною ситуацією в інших країнах.

Як відзначають аналітики, торги на українських майданчиках у понеділок завершилися зростанням. Серед акцій індексного кошика Української біржі лідерами зростання стали «Укрнафта» (+3,48%), «Райффайзен Банк Аваль» (+2,57%) і «Центренерго» (+2,31%). Гірше ринку завершили торги папери Стахановського вагонобудівного заводу (-1,81%).

За інформацією аналітиків, сьогодні будуть опубліковані індекс споживчої довіри в Японії, а також індекс споживчих цін в Греції та Португалії. У США сьогодні стартує сезон звітності за третій квартал, який традиційно розпочнеться з публікації фінансових результатів Alcoa Inc.

Як повідомляв УНІАН, індекс ПФТС за підсумками торгів у понеділок, 10 жовтня, зріс на 0,46% - до 517,67 пункту. Загальний обсяг торгів склав 557 млн. 747 тис. грн.

Індекс Української біржі підвищився на 1,42% - до 1354,68 пункту. Загальний обсяг торгів склав 98 млн. 671 тис. грн., з них на терміновому ринку - 49 млн. 708 тис. грн.