Початкова вартість запланованого до продажу 25% держпакету акцій «Дніпроенерго» становитиме 1,174 млрд. грн., 40,061% пакету акцій «Донецькобленерго» - 449 млн. 500 тис. грн.

Про це йдеться в оприлюднених на урядовому сайті розпорядженнях Кабінету міністрів України від 2 листопада № 1106 і № 1107 відповідно.

Відповідно до затверджених урядовим розпорядженням конкурсних умов, у конкурсі з продажу пакету акцій «Дніпроенерго» мають право брати участь особи, які протягом трьох останніх календарних років виробили електроенергію обсягом не менш як 30% обсягу виробництва електроенергії «Дніпроенерго» за той самий період, або протягом трьох останніх років були власником 50% статутного капіталу юридичних осіб, які здійснюють подібну діяльність.

Відео дня

У рамках корпоративних прав, придбаних за договором купівлі-продажу пакету акцій «Дніпроенерго», укладених за наслідками конкурсу, покупець зобов`язаний забезпечити, зокрема, використання вугілля, що видобувається на шахтах, розташованих на території України, обсягом не менш як 70% обсягу палива, використовуваного акціонерним товариством для виробництва електричної і теплової енергії на пиловугільних енергоблоках.

Протягом 2011-2016 рр. новий власник має також забезпечити таку встановлену потужність: Запорізької ТЕС - не менш як 3600 МВт за умови продовження терміну довгострокового резерву з елементами консервації блоку потужністю 800 МВт; Криворізької ТЕС - не менш як 2820 МВт за умови продовження терміну довгострокового резерву з елементами консервації блоків потужністю 564 МВт; Придніпровської ТЕС - не менш як 1765 МВт за умови продовження терміну довгострокового резерву з елементами консервації блоків потужністю 570 МВт тощо.

У конкурсі з продажу пакету акцій ПАТ «Донецькобленерго» мають право брати участь особи, які протягом трьох останніх повних календарних років виробили електроенергію обсягом не менш як 30% обсягу передачі і поставки електроенергії «Донецькобленерго» за той самий період, або протягом трьох останніх років були власником 50% статутного капіталу юридичних осіб, які здійснюють подібну діяльність.

У рамках корпоративних прав, придбаних за договором купівлі-продажу пакету акцій компанії, укладеними за наслідками конкурсу, покупець зобов`язаний забезпечити: погашення заборгованості за закуплену електроенергію на оптовому ринку електроенергії відповідно до договорів реструктуризації (мирових угод) з державним підприємством «Енергоринок» за рахунок цільових надбавок до тарифів, прийнятих відповідно до Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення постійного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу», і інших джерел фінансування; досягнення фактичних технологічних втрат електроенергії за рік не вище нормативних, починаючи з 2014 року; використання Миронівською ТЕС вугілля, яке видобувається на шахтах, розташованих на території України, обсягом не менш як 70% обсягу палива, використовуваного товариством для виробництва електричної і теплової енергії на пиловугільних енергоблоках Миронівської ТЕС.

В інноваційно-інвестиційній діяльності компанії, зокрема, реконструкція до 31 грудня 2014 року котла № 10 із забезпеченням сумарної заявленої потужності 115 МВт у разі схвалення НКРЕ включення відповідної інвестиційної складової до тарифів на електричну і теплову енергію, яка виробляється Миронівською ТЕС, тощо.

В обох випадках у соціальній діяльності «Дніпроенерго» і «Донецькобленерго» передбачається недопущення протягом шести місяців з дати переходу до покупця права власності на пакет акцій звільнення працівників компанії за ініціативою покупця або уповноваженого ним органу, протягом трьох років з дати переходу до покупця права власності на пакет акцій недопущення без узгодження з профспілковою організацією скорочення чисельності працівників товариства більш як на 5% на рік.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів України своїм розпорядженням № 310 від 11 квітня п.р. вирішив продати 25% «Дніпроенерго», 45,1% «Західенерго», по 50% «Вінницяобленерго», «Дніпрообленерго» і «Закарпаттяобленерго», 46% «Черкасиобленерго», по 45% «Крименерго» і «Чернівціобленерго», 40,06% «Донецькобленерго», 25,99% «Тернопільобленерго», 25% «Київенерго».