Фонд державного майна України (ФДМУ) визнав ТОВ "Луганське енергетичне об`єднання" (ЛЕО) переможцем приватизаційного конкурсу з продажу 50% держпакету акцій ПАТ "Вінницяобленерго".

Як передає кореспондент УНІАН, реалізаційна ціна держпакету 50% "Вінницяобленерго" становила 176 млн. 200 тис. грн.

Під час аукційних торгів, що відбулися сьогодні, 13 лютого, між двома учасниками конкурсу з продажу держпакету "Вінницяобленерго" - ТОВ "Луганське енергетичне об`єднання" (ЛЕО) і VS Energy International Ukraine - було проведено 5-крокове підвищення ціни з розміром одного кроку в 1 млн. 680 тис. грн., в результаті чого "Луганське енергетичне об`єднання" запропонувало за 50% "Вінницяобленерго" вищу ціну у 176 млн. 200 грн., що на 8 млн. 550 тис. грн. більше його початкової ціни (167 млн. 650 тис. грн. – УНІАН).

Відео дня

До цього ФДМУ були розкриті цінові пропозиції учасників конкурсу, відповідно до яких ЛЕО запропонувала за 50% "Вінницяобленерго" 167 млн. 750 тис. грн., VS Energy International Ukraine запропонував за пакет, що приватизується, 167 млн. 800 тис. грн.

Нагадаємо, початкова вартість державного пакету акцій "Вінницяобленерго" складала 167 млн. 650 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого засідання конкурсної комісії з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго", на якому під час аукціонних торгів мали визначити покупця цього пакету, не відбулося через відсутність кворуму, конкурс було перенесено на 13 лютого п.р.

До участі у конкурсі з продажу 50% "Вінницяобленерго" ФДМУ спочатку були допущені три компанії - ПАТ "Львівобленерго", ТОВ "Луганське енергетичне об`єднання", ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна". Проте пізніше Фонд держмайна переглянув своє попереднє рішення і відмовився допустити до участі в приватизаційному конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ «Вінницяобленерго» одного з раніше допущених учасників – ПАТ «Львівобленерго».

Представники "Львівобленерго" вже заявили, що компанія має намір звернутися до суду з вимогою визнати результати сьогоднішнього конкурсу недійсними.

Довідка УНІАН. ПАТ „АК Вінницяобленерго” є домінуючою енергорозподільною компанією у Вінницькій області, 75% акцій якої належать державі, 23,86% – у власності юридичних осіб і 1,14% – фізичних осіб.

ТОВ «Луганське енергетичне об`єднання» входить до групи Energy Standart, яку контролює бізнесмен Костянтин ГРИГОРИШИН.

Група VS Energy контролюється російським бізнесменом Олександром БАБАКОВИМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продаж обленерго: прокурорська приватизація в дії