Торгова сесія на Українській біржі в середу, 14 березня, проходила в оптимістичному ключі й досить спокійно, завдяки зовнішньому позитиву.

Про це сказав у коментарі агентству УНІАН аналітик інвестиційної компанії «Альтана Капітал» Сергій Белясов.

Він зазначив, що за підсумками сесії в середу індекс Української біржі додав 1,29% і склав 1437,95 пунктів. На старті позитивна динаміка індексу була обумовлена ​​новинами із США. Інвестори позитивно сприйняли підсумки вчорашнього виступу Бена Бернанке, в якому глава ФРС поліпшив оцінку перспектив американської економіки в поточному році.

Відео дня

За словами С.Белясова, додаткову підтримку покупцям надали зниження побоювань інвесторів щодо боргових проблем країн єврозони, після того як рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило кредитний рейтинг Греції вперше з 2003 року та відразу на чотири щаблі з рівня «RD» до «B-». На цьому тлі Італія розмістила 3-річні облігації на суму 5 млрд. євро з прибутковістю 2,76% річних - мінімальною з жовтня 2010 року.

Як повідомив аналітик, далі вітчизняний ринок продовжив торгуватися в позитивній зоні, незважаючи на деяке погіршення динаміки, викликане зміною ситуації на американських біржах в негативну сторону після публікації слабкої статистики із платіжного балансу країни.

На думку С.Белясова, з внутрішніх подій у середу слід відзначити збереження високого інтересу учасників ринку до акцій «Укрсоцбанку» (+11,40%) на спекулятивної хвилі. Активно росли в ціні папери Єнакіївського метзаводу (+3,91%). Котирування емітента продовжили відновлюватися після глибокого падіння за попередні два тижні. Слідом за зростанням «Укрсоцбанку» активізувалися покупки в акціях «Райффайзен Банку Аваль» (+2,44%). Впевнено додавали також котирування «Донбасенерго» (+2,31%) і Стаханівського ВБЗ (+2,27%).

За інформацією аналітика, із втратами завершили сесію на Українській біржі в середу акції «Стиролу» (-4,64%), «Укртелекому» (-2,90%), Крюківського ВБЗ (-1,70%), а також Ясинівського КХЗ (-0,52%).