Київ має намір цього року здійснити внутрішнє запозичення на суму 3,5 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний проект рішення розглядався сьогодні на сесії Київради, а також внутрішнє запозичення передбачено внесеними сьогодні змінами до бюджету Києва на поточний рік.

За ці зміни до бюджету столиці проголосували 76 зі 103 зареєстрованих у залі депутатів Київради.

Відео дня

Із зазначеної суми запозичення 1,1 млрд грн планується спрямувати на погашення боргів комунальних підприємств міста та підготовку до Євро-2012; 2,4 млрд грн – на погашення єврооблігацій у сумі 250 млн доларів, які були випущені ц 2007 році і термін погашення яких закінчується в листопаді поточного року.

Водночас проект рішення про здійснення внутрішнього запозичення на прохання КМДА був знятий з розгляду сьогоднішнього засідання сесії.

Як пояснив начальник Головного фінансового управління КМДА Володимир Репік, для здійснення запозичення необхідно погодження Міністерства фінансів, і КМДА направила туди усі необхідні документи.

За його словами, на цей час достатньо внести зміни до бюджету, а безпосередньо рішення про дозвіл на здійснення запозичень від депутатського корпусу можна прийняти на наступному засіданні Київради.