Мінськ. Білорусь виконала свої зобов'язання перед утримувачами семирічних єврооблігацій, розміщених 26 січня 2011 року, виплативши 35 млн 800 тис. дол. США доходу за черговим купоном.

Про це УНІАН повідомили в Міністерстві фінансів Білорусі.

"Виплати здійснено 26 липня відповідно до умов випуску державних цінних паперів на міжнародних фінансових ринках. Розміщення єврооблігацій було здійснене на 800 млн дол. із ставкою купона 8,95%. Відсотки за облігаціями виплачуються 26 січня і 26 липня кожного року", - зазначили у Мінфіні Білорусі.

Відео дня

Довідка УНІАН. Євробонди (єврооблігації) - різновид довгострокових цінних паперів; боргові зобов'язання, які циркулюють на ринку євровалют. Позичальниками, що випускають євробонди, виступають уряди, корпорації, міжнародні організації, зацікавлені в отриманні грошових коштів на тривалий термін (від 7 до 40 років). Розміщуються євробонди інвестиційними і комерційними банками. Вони є одним з найбільш надійних фінансових інструментів. Тому основними покупцями євробондів виступають інституціональні інвестори: страхові і пенсійні фонди, інвестиційні компанії.