Міністерство фінансів України залучило до держбюджету від продажу на аукціоні у вівторок п'ятирічних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 267,758 млн. грн. Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Середньозважена прибутковість паперів становила 14,18%. Мінфін задовольнив усі три заявки, які були подані на купівлю паперів.

На семирічні папери, які також пропонувалися до продажу на аукціоні, попиту не було.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Мінфін заявив, що в серпні не має наміру розміщувати індексовані та номіновані в іноземній валюті ОВДП, а пропонуватиме ринку виключно гривневі папери з терміном обігу 5 і 7 років.

Наміри припинити продаж валютних ОВДП обуло оприлюднено після того, як Мінфіну вдалося задовольнити потребу у валютних ресурсах за рахунок розміщення 18 липня єврооблігацій на 2 млрд дол.

Міністерство також заявляло про плани почати з осені п.р. випуск для населення казначейських зобов'язань, номінованих в іноземній валюті.

За даними Державної казначейської служби, від продажу урядових паперів у січні-липні до бюджету вдалося залучити 65,475 млрд грн, в т.ч. за рахунок продажу ОВДП — 49,489 млрд грн, єврооблігацій — 15,986 млрд грн.

На погашення держборгу за вказаний період було спрямовано за внутрішніми зобов'язаннями 19,091 млрд грн, за зовнішніми — 13,749 млрд грн, а на витрати з обслуговування — 8,816 млрд грн і 3,724 млрд грн відповідно.