Українські фондові індекси в середу, 22 серпня, знизилися услід за європейським ринком.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної групи «АРТ КАПІТАЛ», переданому УНІАН.

За словами аналітиків, індекс UX в середу, незважаючи на негативний зовнішній фон, все ж втримався і не просів нижче лінії підтримки 1060 пунктів, що сформувалася в серпні.

Відео дня

Як зауважують аналітики, «більшість членів FOMC, враховуючи слабке відновлення економіки США, висловилися за готовність проголосувати за запуск нових стимулюючих заходів для її зростання». Про це свідчить протокол засідання комітету з процентних ставок ФРС. При цьому в протоколі згадуються слова «істотне і стабільне» зростання.

На думку аналітиків, «поточне відновлення економіки США складно назвати таким, тому шанси на запуск нових програм зросли. Єдиною перешкодою залишається вирішити, яку саме форму стимулювання слід вживати». У цьому думка членів комітету розходиться. Наступне засідання FOMC відбудеться 13 вересня. На даній новини індекс S& P500 вийшов з червоної зони і закрився «в нуль», тоді як Stoxx 600 просів на 1,2%.

Аналітики також зазначають, що сьогодні в Європі і США вийдуть попередні показники ділової активності PMI. Очікується, що в єврозоні вони незначно покращаться. Європейські ринки сьогодні відкриються зростанням, що сприятиме зростанню Української біржі на відкритті.

Як повідомляв УНІАН, індекс Української біржі за підсумками торгів у середу, 22 серпня, знизився на 1,36% - до 1071,81 пункту. Загальний обсяг торгів становив 48,7 млн ​​грн.

Індекс ПФТС знизився на 0,22% - до 397,84 пункту. Загальний обсяг торгів становив 583 млн грн.