Індекс UX за підсумками минулого тижня впав на 5,7%, що стало найгіршим показником з початку літа.

Про це повідомляють аналітики інвестиційної групи «АРТ КАПІТАЛ» в огляді, переданому УНІАН.

За їхніми словами, прискорення падіння цін на залізну руду і чергове перенесення термінів приватизації теплових генкомпаній негативно відбилося на котируваннях акцій відповідних емітентів. За результатами минулого тижня Північний ГЗК втратив 8,5%, «Центренерго» - 8%, "Донбасенерго" - 15%.

Відео дня

Як зазначають аналітики, провідні фондові індекси Європи та США 31 серпня зросли на 0,5% на заявах глави ФРС Бена Бернанке про можливість запуску нового раунду QE для підтримки економіки і скорочення рівня безробіття. Бернанке також висловив серйозні побоювання з приводу поточного стану економіки США.

Аналітики нагадують, що ринки США сьогодні закриті у зв'язку зі святкуванням Дня праці. На поточному тижні очікується вихід даних з ринку праці США (п'ятниця). У Європі ЄЦБ проведе засідання (четвер), на якому ставка рефінансування може бути знижена.

Як повідомляв УНІАН, індекс Української біржі за підсумками торгів у п'ятницю, 31 серпня, піднявся на 0,86% - до 994,58 пункту. Загальний обсяг торгів становив 66,7 млн ​​грн.

Індекс ПФТС знизився на 1,31% - до 372,12 пункту. Загальний обсяг торгів становив 15,6 млн грн.