Українські фондові індекси минулого тижня знизилися через вирослу волатильність на валютному ринку, коли гривня на міжбанку підскочила до 8,18 за долар.

Таку думку висловили аналітики інвестиційної групи «АРТ КАПІТАЛ» в огляді, переданому УНІАН.

Причому, за їхніми словами, український ринок минулого тижня знизився, незважаючи на позитивну динаміку провідних світових індексів. Індекси українських акцій закрилися в п'ятницю, 7 вересня, на позитивній ноті: UX (+0,9%), WIG-Ukraine (+0,9%). Однак за результатами тижня перший зафіксував зниження на 1,5%, другий - на 1%. На Лондонській фондовій біржі Ferrexpo (+18%) в п'ятницю відскочив від 3-х річного мінімуму незважаючи на тривалий спад цін на залізну руду.

Відео дня

Як зауважують аналітики, на поточному тижні відбудеться низка важливих подій. Після публікації даних про зайнятість у США за серпні (кількість нових робочих місце поза с/г становить 96 тис.) шанси на запуск ФРС QE3 збільшилися. Чергове засідання комітету FOMC відбудеться у четвер, 13 вересня.

За інформацією аналітиків, в Європі у середу Конституційний суд Німеччини видасть рішення про правомірність фонду фінансової підтримки ESM, а в Голландії відбудуться вибори до парламенту. Крім того, в четвер відбудуться збори міністрів фінансів G20, а прем'єр-міністр Греції проведе зустріч з трійкою (ЄЦБ, МВФ і ЄС) на якій обговорить хід виконання країною бюджетної реформи. Поточний тиждень почався з негативних новин. Зростання промвиробництва Китаю продовжує сповільнюватися: 8,9% в серпні проти 9,2% у липні.