Кіпрська компанія Yernamio Consulting Ltd. сконцентрувала 96,0635% акцій банку «Форум» (м. Київ), йдеться у повідомленні банку, розміщеному в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно із повідомленням, пакет акцій банку «Форум», який належав Commerzbank Auslandsbanken Holding AG, зменшився до 0%.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 30 жовтня, компанія «Смарт-Холдинг» оголосила про закриття угоди із придбання 96,0635% акцій ПАТ «Банк Форум».

Відео дня

Наприкінці липня п.р. «Смарт-Холдинг» повідомив про досягнення угоди з німецьким банком Commerzbank AG про придбання 96% акцій українського банку «Форум».

Довідка УНІАН. Банк «Форум» (м. Київ) створений у 1994 році, на сьогодні входить до групи найбільших банків України.

Активи банку на 1 жовтня 2012 року становили 9,249 млрд грн, кредити і заборгованість клієнтів - 6,141 млрд грн, зобов'язання - 7,771 млрд грн, статутний капітал - 5,935 млрд грн, власний капітал - 1,478 млрд грн.

Банк «Форум» у січні-вересні 2012 року отримав чистий прибуток 3,595 млн грн у порівнянні з 429,266 млн грн збитку за відповідний період 2011 року.

«Смарт-Холдинг» - інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), у нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів («Смарт-Нерудпром»), у суднобудуванні (Smart Maritime Group), в агропереробці («Верес»), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Основним бенефіціаром "Смарт-Холдингу» є Вадим Новинський.