У понеділок, 12 листопада, на Українській біржі спостерігалася підвищена активність гравців ринку. Так прокоментували УНІАН результати вчорашніх торгів у інвестиційній компанії Eavex Capital.

Як зазначили в компанії, після початку торгів на «негативній території» трейдери переключилися на покупки, що призвело до різкого стрибка котирувань за більшістю ліквідних паперів. Кращі результати були зафіксовані по акціях Алчевського меткомбінату і Авдіївського коксохіму, які подорожчали за день на 10%. Скромнішими були результати у "Мотор Січ" і "Центренерго", які піднялися на 3,8% і 2,5% відповідно. Загалом індекс Української біржі зріс вчора на 3,8% до рівня в 850 пунктів.

На міжнародних майданчиках у понеділок було затишшя, основний індекс Нью-Йоркської біржі S & P500 закрився підвищенням лише 0,04%. Стримуючим фактором для ринків стали побоювання щодо можливого дефолту Греції після того, як міністри фінансів ЄС відклали розгляд питання про надання цій країні чергового траншу фінансової допомоги.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Фондові ринки пережили ще один «божевільний тиждень» - експерти