Господарський суд Києва своїм рішенням від 7 грудня п.р. заборонив Фонду державного майна України підписувати договір купівлі-продажу 15,3% акцій компанії «Уманьгаз» за підсумками торгів, що відбулися 5 грудня на фондовій біржі «Іннекс» (Київ), і заарештував цей пакет акцій.

Про це йдеться у постанові суду, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові зазначається, що це рішення ухвалене як забезпечувальний захід за позовом ПАТ «Газтек» до Фонду держмайна та біржі «Іннекс».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, будівельна компанія «Стандарт З» (Київ) сконцентрувала 21,18% акцій «Уманьгазу». Зі свого боку Юлія Мельник, дочка депутата Черкаської обласної ради від Партії регіонів Володимира Мельника, продала 13,48% акцій компанії.

Після приватизації 15,3% «Уманьгазу» держава залишається власником блок-пакету акцій компанії.

Довідка УНІАН. ПАТ «Уманьгаз» займається транспортуванням газу розподільними трубопроводами, а також продає газ населенню і бюджетним установам у Черкаській області.

ПАТ «Газтек» (Київ) є найбільшим приватним власником пакетів акцій низки українських облгазів.

Власниками самого «Газтеку» є низка кіпрських компаній - Krezer Holdings Ltd, Nesiba Venchers Ltd, Pasler Enterprises Ltd і Porala Venchers Ltd, які низка ЗМІ пов'язують з українським бізнесменом Дмитром Фірташем, який контролює також і банк «Надра».

На початку вересня п.р. "Газтек" взяв у банку “Надра” (Київ) кредит на 250 млн грн для придбання акцій підприємств з газопостачання і газифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватизацію теплогенерації і обленерго планують завершити до кінця 2013 року