Найбільший приватний власник низки українських облгазів - компанія «Газтек», після придбання у вересні 2012 року 20,393% акцій газопостачального підприємства «Чернівцігаз» за 8 млн грн, збільшила свою частку в компанії до 34,39%.

Про це йдеться в повідомленні підприємства «Чернівцігаз» в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Згідно з повідомленням, на сьогодні Фонд державного майна акцій цього підприємства не має.

Відео дня

Довідка УНІАН. «Чернівцігаз» займається транспортуванням газу розподільчими трубопроводами, а також продає газ населенню і бюджетним організаціям у Чернівецькій області.

Станом на вересень 2012 року мажоритарний пакет акцій «Чернівцігазу» розділено на чотири однакові частини по 14,69% кожна, які перебувають у власності ПАТ "Газтек", ПАТ "Ролюкс", ПАТ "Агропромкомплект", ПАТ "Тернопромсервіс".

ПАТ «Газтек» (м. Київ) є найбільшим приватним власником пакетів акцій низки українських облгазів. «Газтек», зокрема, придбав останнім часом на приватизаційних конкурсах блокуючі держпакети акцій «Миколаїв-», «Івано-Франківськ-», «Севастополь-», «Дніпропетровськ-», «Запоріж-», «Луганськ-», "Вінніцягазу".

Власниками самого «Газтеку» є низка кіпрських компаній - Krezer Holdings Limited, Nesiba Venchers Limited, Pasler Enterprises Limited і Porala Venchers Limited.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суди відкрили справи про банкрутство вже 10 обл- і міськгазів