Варшавська фондова біржа (ВФБ) може стати хорошим майданчиком для українського бізнесу, який бажає вийти за межі України та розмістити свої цінні папери за кордоном.

Про це в ексклюзивному коментарі УНІАН заявив член Наглядової ради ВФБ Павло Гранієвський.

«Я дуже сподіваюся, що кількість українських компаній на Варшавській біржі збільшиться. Українським компаніям час виходити за межі України. І в цьому сенсі Варшавська біржа вельми цікавий майданчик - не тільки з погляду котирувань на основному ринку, але і з погляду присутності на галузевих майданчиках і майданчиках для середнього бізнесу», - сказав П.Гранієвський. Він також додав, що біржа зацікавлена ​​не тільки в технічному лістингу компаній, але в їх активній участі в біржових процесах.

Відео дня

До того ж П.Гранієвський не виключив, що Україна могла б рано чи пізно приєднатися до загальноєвропейського біржового простору. «Інвестиційний клімат в Україні, зрозуміло, потребує вдосконалення. Але як знати, можливо, одного дня українські біржі також вийдуть на зовнішні ринки і будуть вести спільні операції з біржами Європи», - зазначив економіст.

Довідка УНІАН. Варшавська фондова біржа - одна з найбільших фондових бірж Східної та Центральної Європи.

У 2011 році на біржу вийшли чотири українські аграрні компанії - ІМК, «Кернел», KSG Agro і «Овостар Юніон». Вони провели первинні та вторинні розміщення акцій на загальну суму 246 млн дол. Тоді ж на біржу вийшли компанії Coal Energy і Westa ISIC SA, які сумарно залучили 125 млн доларів. У 2010 році з цього сектора на європейські фондові біржі вийшли «Агротон», «Авангард», «Мілкіленд» і «Кернел», які сумарно залучили 423 млн дол.

Єдиною українською компанією, яка в 2012 році провела IPO на Варшавській біржі, стала транспортна компанія KDM Shipping.