Варшава. Компанія United Farmers Holdings із Саудівської Аравії домовилася про придбання українсько-польської сільськогосподарської компанії Сontinental Farmers Group (СFG) за близько 61,5 млн британських фунтів.

Згідно з повідомленням СFG, яким володіє УНІАН, акціонери компанії під час реалізації базового варіанту продажу отримають за свої папери по 35 пенсів плюс ще 2 пенси у разі виконання низки умов, що дає їм 50% премію до вартості акцій на Лондонській біржі на закритті 27 березня 2013 року.

Остаточна вартість угоди залежатиме від низки умов і може становити також 58,2 і 59,9 млн фунтів.

Відео дня

Угода, яку, до того ж, повинен затвердити Антимонопольний комітет України, має бути закрита до 30 вересня поточного року.

Компанія також повідомила, що акціонери СFG, які володіють 41,9% акцій, погодилися продати належні їм папери, а правління рекомендує також продати їх іншим власникам паперів.

"Пропозиція являє собою привабливу премію до поточної та історичної цін акцій CFG. Для компанії (ця угода) є джерелом істотного капіталу і досвіду членів консорціуму в міжнародному агробізнесі", - сказав голова Ради директорів Ніколас Паркер, додавши, що її реалізація дозволить прискорити розвиток компанії.

UFHC зобов'язалася викупити 117,296,523 акцій компанії або 71,7% акціонерного капіталу.

Угода, згідно з повідомленням, також має бути затверджена акціонерами і судом, і, як очікується, набуде чинності в червні 2013 року.

"Інвестиційна стратегія UFHC передбачає довготривалі інвестиції в агросектор з головною метою розвинути стійкі джерела продуктів харчування, зерна та кормів в глобальному масштабі", - сказав директор компанії Халід Аль Малахі, коментуючи операцію.

Акціонерами UFHC є Saudi Agricultural and Livestock Investment Company (SALIC), Saudi Grains, Fodder Holding LLC і Almarai Company.

Польська газета Puls Biznesu зазначає, що за компанією United Farmers Holdings стоять представники королівської сім'ї Саудівської Аравії, відзначаючи, що серед акціонерів цієї фірми - створена в 2011 році для забезпечення достатньої кількості продовольства в країні фірма SALIC.

Довідка УНІАН. Заснована в 1994 році Сontinental Farmers Group, за останніми даними, володіє близько 33 тис. га землі в Україні (головним чином, біля Львова) та 2,7 тис. га в Польщі.

Торік компанія збільшила прибуток до вирахування відсотків, податків і амортизації на 9% - до 7,3 млн євро на тлі 23% зростання виручки до 30,7 млн ​​євро.

Під час IPO на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі в червні 2011 року компанія залучила 16,7 млн євро за свої близько 39% акцій.