/ Reuters

Торгівля акціями Банку Кіпру на Кіпрській фондовій біржі не відновиться до кінця поточного року. Такий висновок зробила газета "Сайпрус мейл" за підсумками зустрічі керівництва найбільшої на острові кредитної організації з головою Комісії з цінних паперів і бірж Дімітрою Калогіру,  яка відбулася в п'ятницю, передає ІТАР-ТАСС.

Банк представив п'ятисторінковий документ з поясненням ситуації, що складається і причин, за якими неможливе поновлення торгівлі акціями до кінця року. В ньому підкреслюється, що банк зміг виконати багато вимог комісії. Що ж стосується проспекту емісії, то це "важке питання, рішення якого займе певний час через колосальні зміни, які сталися протягом минулого року.

На зустрічі обговорювалися можливі варіанти дій у зв'язку з нездатністю банку підготувати необхідні комісією документи, а також питання, пов'язані з тим, яка інформація може бути розкрита для інвесторів. Повідомляється, що одним із варіантів може бути позабіржова торгівля цінними паперами банку.

Відео дня

Котирування акцій банку були призупинені в березні минулого року у зв'язку з досягнутую урядом та міжнародними кредиторами угодою про жорстку реструктуризації Банку Кіпру, яка передбачає його рекапіталізацію за рахунок "стрижки" незастрахованих депозитів і консолідацію з другим за величиною Кіпрським народним банком, який припинив своє існування. Відновлення торгівлі акціями планувалося на 31 січня. Однак банк не зміг вчасно підготувати проспект розміщення нових акцій, в якому повинна міститися остання фінансова та інша найважливіша інформація для інвесторів. В цьому зв'язку Комісія з цінних паперів і бірж попередила, що Банк Кіпру може бути позбавлений лістингу на фондовій біржі.

Голова ради директорів Банку Кіпру Христис Хасапіс після зустрічі заявив журналістам, що ніяких рішень прийнято не було і що наступного тижня відбудеться нова зустріч. У свою чергу Калогіру підкреслила, що "делістинг найбільшої в країні кредитної організації не є кращим виходом" і що "комісія бажає, аби процес стабілізації банку завершився якомога швидше".

Читайте такожВтрати кіпрських банків продовжать зростати в 2014 році - глава ЦБ Кіпру