Минфин выпустит «Военные облигации» / REUTERS

Міністерство фінансів України планує здійснити два випуски державних цінних паперів для фінансування потреб Збройних сил України на загальну суму 1,1 млрд грн, повідомляється на сайті міністерства.

Згідно з повідомленням, Мінфін випустить облігації внутрішньої державної позики «Військові облігації» у бездокументарній формі на загальну суму 1 млрд грн з терміном обігу 2 роки, номінальною вартістю 1000 гривень, процентною ставкою 7% річних для залучення коштів внутрішніх інвесторів (комерційних банків , інших юридичних та фізичних осіб). Розміщення облігацій здійснюватиметься на аукціонах, що проводяться в певний день щотижня Національним банком України через первинних дилерів. А також міністерство здійснить випуск «Військових» казначейських зобов'язань на пред'явника в документарній формі загальним обсягом 100 млн грн з терміном обігу 2 роки, номінальною вартістю 1000 гривень, процентною ставкою 7% річних для розміщення серед населення. Розміщення казначейських зобов'язань «Військові» відбудеться після їх виготовлення.

«Таким чином, Міністерство фінансів України починає розміщення державних цінних паперів з фіксованою ставкою доходу для залучення додаткових коштів у державний бюджет. Така пропозиція є закликом до спільноти щодо об'єднання зусиль, бажань і намірів приєднатися до вирішення загальнонаціональних завдань і надати фінансову допомогу вітчизняним Збройним Силам в цілях підвищення їх бойової готовності та зміцнення обороноздатності держави», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів плануєвипустити "військові облігації" загальним об'ємом до 7 мільярдів гривень. Папери пропонуватимуться комерційним банкам, юридичним особам і фізичним особам.

Читайте такожЯценюк розповів, на яких умовах будуть випускати ПДВ-облігації