Украинские акции подорожали на фоне выборов / Фото УНИАН

Індикатор вартості українських акцій на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine завершив торги понеділка, 26 травня, на максимальних значеннях сесії на рівні 345,4 пункту - максимум з 14 квітня і на 9,5% вище закриття в п'ятницю.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, папери українських емітентів дорожчали на тлі позитивної динаміки польського фондового ринку, головні індикатори якого, однак, продемонстрували скромніше зростання.

"Блакитні фішки" додали всього близько 0,3% на тлі 0,2% плюса індексу широкого ринку WIG.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська біржа призупинила торги акціями «Богдан Моторс» через їх значне зростання

Серед українських компаній учора найбільше подорожчали папери компанії Milkiland, що продає левову частку своєї продукції в Росію, - на 23,8%, а також сільськогосподарських Agroton та IMC - на 16,6% і 14,7% відповідно.

Компанії увійшли до п'ятірки компаній на Варшавській біржі, що найбільше подорожчали, а акції IMC вперше з кінця січня поточного року коштували дорожче 10 злотих (1 долар = 3 злотих).

Найбільша українська компанія на ВФБ - Kernel збільшила свою капіталізацію на 12,4% на тлі 7,7% плюса віце-лідера Astarta.

Вуглевидобувач Coal Energy додав 8,6%.

Ovostar Union завершив торги на рівні п'ятниці, а єдиною компанією, що подешевшала, стала судноплавна KDM Shipping, яка втратила 0,36% своєї капіталізації.

Як повідомляв УНІАН, на початку вчорашніх торгів акції українських компаній на Варшавській біржі почали дорожчати на тлі результатів позачергових виборів президента, на яких, згідно з попередніми даними, вже в першому турі перемагає проєвропейський політик і мільярдер Петро Порошенко.

Минулого тижня WIG Ukraine також вперше за півтора місяці продемонстрував тижневе зростання після постійного зниження, яке до середини травня з початку квітня склало 16,5%.