Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прогнозує перші серйозні результати у питанні скасування роумінгу з Європейським Союзом наступного, 2019-го року.

Читайте такожТоп-оператор України потрапив у скандал, стягнувши 4 тисячі гривень за роумінг під час польоту у літаку

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства заявив за підсумками міністерського засідання «Східного партнерства» у Люксембурзі.

Відео дня

"Ми дуже серйозно говоримо про усунення роумінгу між країнами, і я навіть думаю, що наступного року у нас можуть бути перші серйозні результати", - наголосив Клімкін.

При цьому, відповідаючи на уточнююче запитання щодо роумінгу, Клімкін зазначив, що "зараз потрібно зрозуміти, на що згодні наші оператори".

"Я думаю, що ми маємо дуже добре зрозуміти, як формуються тарифи. Це вже факт, а далі яким чином ми можемо або усунути роумінг, або значно зменшити плату за нього. От зараз про це йде дуже серйозна розмова. Є проблеми з позицією деяких операторів, є проблема з імплементацією європейського законодавства, але у цьому однозначно є прогрес", - сказав міністр.

За його словами, треба зрозуміти, яким чином приватні компанії готові йти назустріч одна одній та як саме вони надають послуги.