Ілюстрація REUTERS

Найбільша в світі телеком-компанія AT&T запускає в комерційну експлуатацію 5G в США.

Читайте такожЕлектронний підпис на sim-карті: в Україні повноцінно запускають мобільну ідентифікацію користувачів

З п'ятниці, 21 грудня, мережею зможуть скористатися американці, які проживають у містах Атланта, Шарлотт, Даллас, Х'юстон, Індіанаполіс, Джексонвіль, Луїсвілль, Оклахома-Сіті, Новий Орлеан, Ролі, Сан-Антоніо і Вейко.

Відео дня

Про це пише liga.net з посиланням на повідомлення компанії.

Перші користувачі, обрані підприємства і абоненти, зможуть почати користуватися мережею через один пристрій - мобільну точку доступу Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot. Вони будуть використовувати сервіс безкоштовно 90 днів. Потім для користувачів відкриють можливість купити точку доступу за $500 і продовжувати користуватися інтернетом за $70 в місяць. За ці гроші вони отримають 15 ГБ трафіку.

У першій половині 2019 року оператор планує розгорнути 5G ще в 7 містах: Лас-Вегас, Лос-Анджелес, Нешвілл, Орландо, Сан-Дієго, Сан-Франциско й Сан-Хосе.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), продала частоти для розвитку в Україні зв'язку нового покоління 4G трьом провідним операторам мобільного зв'язку – «Київстар», Vodafone і lifecell за 5,424 млрд грн.

Оператори «Київстар», lifecell і Vodafone викупили перші три лоти на зв'язок четвертого покоління за 3,17 млрд грн.

За результатами торгів «з голосу» оператор мобільного зв'язку «Київстар» став переможцем конкурсу на 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц за четвертим і шостим лотами, запропонувавши за ліцензію 612 млн грн і 900 млн грн відповідно.

Оператор мобільного зв'язку компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, стала переможцем конкурсу на 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц за п'ятим з шести лотів, запропонувавши за ліцензію 742 млн грн за стартової ціни 265 млн грн.

30 березня 2018 року оператори мобільного зв'язку запустили зв'язок четвертого покоління 4G у двадцяти містах України.

6 квітня «Київстар» запустив 4G в діапазоні 2600 МГц у 20 населених пунктах, включаючи столицю.