Ілюстрація REUTERS

19 і 20 грудня в соцмережах почали з'являтися повідомлення користувачів месенджера Slack, які скаржилися, що втратили доступ до своїх облікових записів.

Читайте такожСпецслужби Росії блокували проукраїнських активістів у Facebook під час вторгнення в Криму – ЗМІ

Про це повідомляє РБК.

Відео дня

"У повідомленнях, які розіслала їм адміністрація сервісу, говорилося, що такі заходи прийняті через приписи в рамках економічних санкцій США проти Куби, Ірану, Північної Кореї, Сирії та окупованого Криму. Модератори сервісу, виявивши, що деякі акаунти пов'язані з одним з цих місць, заблокували їх", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що акаунти користувачів Slack, які намагалися користуватися месенджером в країнах і регіонах, які потрапили під санкції США, деактивувалися, при цьому на екранах спливало повідомлення: "Billing status: deactivated" (англ. "платіжний статус: деактивовано"). Обліковий запис користувача зникає з чатів.

"Деякі користувачі стверджують, що їх акаунти були заблоковані, незважаючи на те, що самі ніколи не були в "заборонених" країнах і не працювали ні з ким звідти", - підкреслює видання.

Видання TechCrunch уточнює, що повідомлення в основному отримали користувачі безкоштовних загальнодоступних груп Slack, тоді як доступ до платних аккаунтів зберігся.

У прес-службі Slack повідомили, що робота месенджера відповідає вимогам США, що стосуються країн і регіонів під санкціями.

"Ми відновили нашу систему для застосування геолокаційні інформації, яка базується на IP-адресі. Це призвело до деактивації облікових записів, прив'язаних до країн, на які поширюється ембарго, - підкреслили в компанії. - Ми використовуємо тільки IP-адреси для виконання цих дій і не володіємо інформацією про національну чи етнічну приналежності наших користувачів".

Це не вперше, коли Slack обмежує роботу акаунтів тих осіб, хто користувався сервісом на Кубі, в Ірані, Північній Кореї, Судані, Сирії та окупованому Криму. У лютому користувачі також скаржилися на таку проблему і отримали відповідь на офіційній сторінці месенджера в Twitter.