Apple представить три моделі iPhone в 2019 році / фото flickr.com

Apple планує представити три нові моделі iPhone цієї осені, в тому числі наступника XR, незважаючи на слабкі продажі своїх останніх смартфонів.

Читайте такожНа Apple подали до суду через пив під екранами комп'ютерній ютерів

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Відео дня

Флагманський iPhone, за даними газети, буде оснащений потрійною основною камерою. Наступник бюджетного iPhone XR замість однієї основної камери отримає дві.

Компанія також може повністю відмовитися від рідкокристалічних дисплеїв до 2020 року, перейшовши до лінійки OLED наприкінці наступного року (LCD-екран менш досконала технологія, ніж OLED). Розробка моделей iPhone, які будуть представлені в 2019 році, вже практично завершена, смартфони 2020 року − на стадії концепції, пише WSJ.

Як пишуть «Ведомости», раніше Nikkei Asian Review з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, повідомило, що Apple в I кварталі 2019 р. скоротить виробництво моделей iPhone, представлених восени 2018 року на 10%. Один із джерел видання говорив, що в грудні 2018 р. Apple вдруге за два місяці попросила виробників знизити випуск нових iPhone − XS Max, XS і XR. «Для кожного постачальника виробництво знижується по-різному, і залежить це від асортименту продукції, яку вони постачають», − уточнив він.

На початку січня Apple вперше за 16 років знизила свій прогноз щодо виручки− з $89-93 млрд до $84 млрд. Після цього ціна її акцій впала більш ніж на 9%. У цілому за три місяці акції корпорації подешевшали на третину.

Компанія зв'язала це з уповільненням продажів iPhone на тлі економічного спаду в Китаї і «зростаючою торговою напругою» у відносинах Пекіна і Вашингтона.

11 січня Reuters повідомив, що кілька китайських ритейлерів електроніки, у тому числ Suning і JD.com, що належать Alibaba, знизили ціни на iPhone. Знижка в $118 на iPhone XR з пам'яттю 64 Гб може свідчити про те, що слабкі продажі смартфонів у Китаї очікують Apple не лише в новорічні свята, але й в поточному кварталі загалом, відзначає агентство.