Huawei пред'явили звинувачення в США / фото flickr.com/opengridscheduler

Сполучені Штати звинуватили китайську компанію Huawei Technologies Co Ltd, її фінансового директора Мен Ваньчжоу і дві філії компанії в банківському шахрайстві, пов'язаному з порушенням санкцій проти Ірану.

Як пише Голос Америки, обвинувальний акт, що складається з 13 пунктів, Міністерство юстиції США подало до суду Нью-Йорка.

У ньому говориться, що Huawei ввела в оману банк і владу США щодо своїх зв'язків із дочірніми компаніями, Skycom Tech і Huawei Device USA Inc., для ведення бізнесу в Ірані.

Відео дня

Читайте такожСлужба кібербезпеки Чехії назвала загрозою продукти компаній Huawei і ZTE

В іншій справі Мін'юст США висунув проти двох дочірніх компаній Huawei 10 пунктів звинувачення: крадіжка комерційної таємниці, шахрайство з використанням електронних засобів зв'язку, перешкоджання правосуддю та інші. Ці звинувачення були пред'явлені в західному окрузі штату Вашингтон.

Huawei поки не коментує ситуацію.

T-Mobile звинуватила Huawei в крадіжці технології під назвою «Tappy», яка імітувала людські пальці і використовувалася для тестування смартфонів. Huawei повідомила, що обидві компанії врегулювали свої спори в 2017 році.

Раніше УНІАН повідомляв, що в лютому директори ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США не рекомендували купувати техніку китайських компаній Huawei і ZTE через ризик шпигунства.

У серпні підписана президентом США версія закону про національну оборону (NDAA), який визначає військовий бюджет країни на наступний рік, передбачає заборону на підписання держконтрактів із ZTE і Huawei, а також іншими телекомунікаційними компаніями Китаю або з компаніями-партнерами китайських ІТ-корпорацій.