Кук не уточнив, в яких саме країнах подешевшають iPhone / price-list.in.ua

Компанія Apple планує скоротити вартість смартфонів iPhone в низці держав, де відбулося серйозне ослаблення національних валют відносно долара.

Читайте такожApple планує випустити новий iPod Touch та iPhone із роз'ясненнями роз'ємом USB-C

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інтерв'ю голови Apple Тіма Кука.

Відео дня

Він констатував, що в країнах, де курси національних валют протягом останнього року знизилися по відношенню до долара, ціна iPhone, очевидно, підвищилася більш значно.

За словами голови Apple, співробітники компанії провели оцінки макроекономічних умов на деяких з цих ринків.

Як уточнив Кук, у підсумку в Apple вирішили повернутися до того, що більш відповідає торішнім місцевим цінами на продукцію компанії, щоб підвищити обсяги продажів.

За даними Reuters, це другий випадок за 12 років, коли компанія знижує вартість на флагманські смартфони iPhone. Кук не уточнив, про які саме країни йдеться. Представники Apple, як констатує агентство, раніше зазначали, що національні валюти ослабли до долара, в тому числі у Росії, Туреччини і Бразилії. Компанія також зафіксувала зниження обсягів продажів iPhone в Китаї.

У вівторок Apple повідомила, що протягом трьох місяців, які завершилися 29 грудня 2018 року, загальна виручка компанії становила 84,31 мільярда доларів, а чистий прибуток - 19,97 мільярда доларів. Обидва показники продемонстрували зниження в порівнянні з даними за перший квартал 2018 фінансового року. Тоді виручка Apple становила 88,29 мільярда доларів, а прибуток - 20,06 мільярда доларів.