Huawei заперечує висунуті їй обвинувачення / фото flickr.com/Karlis Dambrans

Європейський Союз розглядає можливість виключення китайських фірм, зокрема компанії Huawei Technologies Co Ltd, з процесу впровадження технології 5G.

Читайте такожПольща вирішила не допускати Huawei до запуску 5G через шпигунський скандал

Про це пише Reuters з посиланням на високопоставлених чиновників ЄС.

Відео дня

Згідно з повідомленням, Європейський Союз розглядає пропозиції, які фактично є забороною на використання обладнання Huawei Technologies Co для впровадження мобільних мереж наступного покоління, що "посилить міжнародний тиск світу на найбільшого виробника телекомунікаційного обладнання".

За словами високопоставлених чиновників ЄС, один із варіантів, що розглядаються Європейською комісією, полягає в тому, щоб внести поправки до закону про кібербезпеку від 2016 року. Згідно з документом, підприємства, що займаються створенням критичної інфраструктури, повинні вживати відповідні заходи безпеки.

"Внесення поправок до визначення критично важливої інфраструктури, включивши в нього мобільні мережі п'ятого покоління дозволить заборонити підприємствам ЄС використовувати обладнання, надане будь-якою країною чи компанією, підозрюваною у використанні цього обладнання для шпигунства або саботажу", - пояснює Reuters.

Посадові особи розглядають можливість внести зміни в правила закупівель.

"Чиновники наголосили, що будь-які зміни відносяться не до однієї компанії, а викликані ширшими проблемами національної безпеки щодо Китаю", - уточнює видання.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня Сполучені Штати Америки звинуватили китайську компанію Huawei Technologies Co Ltd, її фінансового директора Мен Ваньчжоу і дві філії компанії у банківському шахрайстві, пов'язаному з порушенням санкцій проти Ірану. Як пишуть американські видання, відповідний обвинувальний акт, що складається з 13 пунктів, Міністерство юстиції США подало до суду Нью-Йорка. У ньому йдеться, що Huawei ввела в оману банк і владу США щодо своїх зв'язків із дочірніми компаніями, Skycom Tech і Huawei Device USA Inc., для ведення бізнесу в Ірані.

Китайська компанія Huawei Technologies Co Ltd заперечує висунуті їй звинувачення.

Довідка УНІАН. Huawei Technologies Co. Ltd. — одна з найбільших світових компаній у сфері телекомунікацій, заснована в 1987 році. Рішення і продукція Huawei включають устаткування бездротових мереж, обладнання базової мережі, мережеві пристрої, оптичні пристрої, маршрутизатори, мережеві комутатори, програми та апаратне забезпечення, термінали, споживчі пристрої (смартфони, планшети).

Компанія "Хуавей Україна" заснована в 1998 році, займається поставками телекомунікаційного обладнання Huawei в Україну.